- 1 kilo kweeperen, in de lengte gehalveerd, geschild en van klokhuis ontdaan (bewaar de zaden)
- 225 g suiker
- 4 ½ dl water
- sap van ½ citroen
- 6-8 kruidnagelen
- 2 kaneelstokjes
Bereiden:
Doe de suiker en het water in een grote pan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg het citroensap, de kruidnagelen, de kaneelstokjes en de zaden van de kweeperen toe. Doe ook de halve kweeperen erbij en zet het vuur lager. Pocheer de kweeperen in ca. 60 - 75 minuten, tot de vruchten zacht en roze zijn geworden. Schep de zaden uit de pan en laat de kweeperen afkoelen in de siroop, die een soort gelei wordt.
Serveer gekoeld en verdeel in de holtes een beetje opgeklopte crème fraîche en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Bron: "De keuken van het Midden-Oosten" Ghillie Basan .
Kweeperen zijn te verkrijgen van oktober tot februari, je kunt ze kopen in Turkse winkels.
1 opmerking:
Ziet er erg lekker uit! Nooit aan gedacht dat je kweeperen ook kon pocheren. En wat grappig van die zaden, goed om te onthouden.
Een reactie posten