dinsdag 7 december 2010

Bietenstamppot met tartaar


Ingrediënten:
- 4 tartaartjes
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 appel, goudrenet
- 2 uien
- 400g gekookte bietjes
- 1 koffielepel kaneel
- 100 ml magere melk
- 4 koffielepels roomboter, halfvol
- zout / peper

Bereiden:
Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze samen met de uien.
Maak een stamppot van de aardappels, bietjes, melk, appel en kaneel, voeg peper naar smaak toe. Verwarm het geheel goed door (ik verwarm de bietjes eerst even voor in de magnetron).
Serveer de tartaartjes met de uiringen bovenop de stamppot.

Bron: Weight Watchers, "365 dagen".

Na alle zoetigheid van de Sinterklaas even een slank gerecht. Lekker, snel en simpel.

1 opmerking:

Judith zei

'n Lekkere bietenstampot! De appel en kaneel vond ik er erg goed in smaken!