donderdag 2 december 2010

Speculaaswentelteefjes


Ingrediënten:
- 1 ei
- 200 ml melk
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 el boter
- 8 sneetjes oud witbrood, zonder korstjes
- 4 speculaasjes, verkruimeld
- 4 flinke el roomkaas
- 2 el geschaafde amandelen, geroosterd
- poedersuiker

Bereiden:
Klop het ei met de melk en de speculaaskruiden goed los. Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Doop de boterhammen om en om in de melk, niet te lang, anders vallen ze uit elkaar. Bak ze aan beide kanten bruin. Roer ondertussen de verkruimelde speculaasjes door de roomkaas. Serveer de wentelteefjes warm met een beetje roomkaas en bestrooi ze met poedersuiker en met de geschaafde amandelen.

Bron: "Boodschappen".

Lekker voor ontbijt of bij de lunch op 5 december!

Geen opmerkingen: