- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 2 handperen, geschild en in blokjes
- 1 el verse tijm, gehakt
- 75 g pecannoten, grof gehakt
- 75 g blanke rozijnen
- 3 el honing
- 3 el stroop
- 125 ml slagroom
- amandelspijs, optioneel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200' C. Vet 4 kleine ronde vormpjes in en leg er een plakje bladerdeeg in.Meng de peer met de tijm, rozijnen en de pecannoten. Leg een plakje amandelspijs op de bodem en verdeel het peermengsel er over. Meng de honing met de stroop en verdeel dit over het peermengsel. Zet de taartjes ca 20 minuten in de oven en serveer met wat suiker opgeklopte slagroom en een uitgeschraapte vanillepeul erdoor.
Bron: "Boodschappen' november 2010.
Lekker dessert. Ik heb het gemaakt met amandelspijs. Het geheel moest iets langer in de oven dan stond aangegeven (30 min), de peren scheiden nogal wat vocht af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten