vrijdag 10 december 2010

Pecankoeken


Ingrediënten:
- 165 g poedersuiker
- 270 g bloem
- 230 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 115 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 120 ml honing
- 3 el slagroom
- 80 g bruine suiker
- 300 g ongezouten pecannoten, grof gehakt

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175' C en beleg een bakvorm van 22 x 30 cm met bakpapier.
2. Zeef de bloem en de poedersuiker, voeg de boter toe en maak met je handen een samenhangend deeg. Spreid dit met je vingers uit in de vorm en zet in de oven. Bak de bodem 20 minuten. Haal uit de oven.
3. Intussen meng je de gesmolten boter met de honing, slagroom en bruine suiker. Doe de pecannoten erbij en meng alles goed.
4. Verdeel het pecanmengsel over de bodem en spreid het goed uit over de bodem. Zet het bakblik terug in de oven en bak nog 25 minuten.
5. Laat volledig afkoelen voordat je de koek in vierkanten snijdt.

Bron: "Koko's corner blog".

Het is vrijdag, dus weer iets lekkers gebakken voor de collega's. Zo kan ik eens wat recepten ( die ik tegenkom op Tastespotting)  uitproberen en hoeven wij niet alles zelf op te eten. En de collega's zijn er blij mee :-)

10 opmerkingen:

amelia zei

Wat een heerlijke koek. De combinatie peccanoten en chocolade is verukkelijk
Wat boffen wij toch iedere keer weer op vrijdag....

nana zei

Nou Caroline, hij was inderdaad heerlijk. Wel héél machtig hoor, maar dat blijkt meer mijn probleem te zijn...

Hilde Laebens zei

man man man, dit ziet er héérlijk uit! Ik moet dringend een rechthoekige, verstelbare, bodemloze bakvorm hebben. Niet zo eenvoudig te vinden maar ik geef niet op! En zodra ik die heb, probeer ik al de recepten op de site uit. Ik kan al niet meer wachten :-))

Caroline Brouwer zei

Hallo Hilde,
Ik heb gewone rechthoekige en vierkante bakvormen. Die rechthoekige koop je bij Blokker of in de supermarkt en de vierkanten bij een kookwinkel. Als je de vormen met bakpaier bekleed, til je de koek of cake er zo uit na het bakken. Leuk dat je zo enthousiast bent.
groeten, Caroline

Anoniem zei

Ik heb ze dit weekend voor een verjaardag gemaakt met een cranberry/noten mix. Was ook overheerlijk! Ik merkte alleen wel dat er teveel boter inzat bij mij (recept gevolgd) want onder het bakken liep het uit de vorm. Volgende keer dus minder boter, maar ze worden zeker vaker gemaakt!

reageren met account lukt mij niet, sorry voor de anoniem.

Gr. Mariska

Caroline Brouwer zei

Hallo Mariska,
Dank voor je reactie. Bij mij is het al een tijdje geleden dat ik ze maakte, maar ik kan mij niet herinneren van de boter. Ik had een rechthoekige vorm gebruikt, dus daar kan het ook niet uitlopen.
Maar ik kan mij ook niet herinneren dat ze erg vet waren. Ik weet nog wel dat we ze heerlijk vonden.
Maar gelukkig vond je ze ook lekker.
groeten, Caroline

Anoniem zei

Moet je donkerbruine suiker of lichtbruine suiker gebruiken

Caroline Brouwer zei

@anoniem, ik weet niet meer of ik lichtbruine of donkere heb gebruikt. Maar het maakt niet veel uit. Neem wat je in huis hebt.

Anoniem zei

Oke bedankt en by the way mijn naam is Ceylan je spreekt het uit als Djeelan

Chantalle zei

Wat een heerlijke koek! Ik heb hem dit jaar al diverse keren gemaakt. Dank je wel voor dit fijne recept.