Garnalentoast met tomatencrème
- 1 avocado
- 2 el citroensap
- 150 g Hollandse garnalen
- 50 g rucola of veldsla
Voor de tomatencrème:
- ½ rode ui of 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 125 ml zure room
- mespuntje cayennepeper
- 4 sneetjes brood (korsten verwijderd)
Bereiden:
1. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met citroensap. Schep de garnalen erdoor.
2. Snipper voor de tomatencrème de ui . Voeg de geperste knoflook toe. Verwijder de schil en de pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Schep ze door de ui samen met de zure room en de cayennepeper.
3. Rooster het witbrood. Beleg de sneetjes met de rucola en het garnalenmengsel en schep er wat tomatencrème op.
Tip: In plaats van tomaten zijn zongedroogde tomaten ook heel lekker.
Bron: 'Boodschappen' 10 - 2002
Kruidenpannekoekjes met gerookte zalm
- 200g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 2 el fijngehakte bieslook
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- 2 dl melk
- 35 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 g gerookte zalm
Voor de dressing:
- 4 el crème fraîche
- sap van ½ citroen
- 1½ el kappertjes, afgespoeld
- 1½ el fijngehakte dille
Bereiden:
1. Meng voor de pannenkoekjes, de bloem, het bakpoeder, de bieslook en bosuitjes met een ¼ tl zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom, de melk, boter en ei door elkaar en meng dit door de droge ingrediënten zodat een beslag ontstaat. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag een beetje boter en bak in totaal 12 pannenkoekjes. Voor ieder pannenkoekje is 1 volle eetlepel beslag nodig.
2. Meng voor de dressing de crème fraîche met het citroensap en de helft van de dille (voeg indien de dressing niet vloeibaar genoeg is meer citroensap toe).
3. Leg op ieder bord drie pannenkoekjes, beleg met gerookte zalm en besprenkel met de dressing. Ganeer met de resterende dille en met de kappertjes.
Bron: 'Good Food'.
Garnalencocktail met mango en limoendressing
Ingrediënten:
- 250 g Hollandse garnalen
- 1 mango
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el versgehakte bieslook
Voor de dressing:
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 2 el mayonaise
- 2 el limoensap
- 1 el droge sherry of witte wijn
- versgemalen peper
- blaadjes veldsla
- plakjes citroen of limoen
Bereiden:
1. Schil de mango, halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes.
2. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen.
3. Meng voor de dressing crème fraîche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper.
4. Schik de blaadjes veldsla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met een plakje citroen.
Bron: :"Vrouw online"
Hier weer enkele suggesties voor een lekker voorgerecht voor je kerstdiner.
Voor meer ideeën: kijk bij het label voorgerecht.
Voor meer ideeën: kijk bij het label voorgerecht.
4 opmerkingen:
Aaah heerlijk allemaal! Ik ben sowieso gek op garnalen, zalm. Vis in het algemeen eigenlijk. :D
Wij gaan Grieks afhalen met Kerst en heb nu al besloten de gerookte zalm met tonijnmousse als voorgerecht te nemen, ik kijk er zo naar uit, hahaha.
Zaterdag heb ik de garnalen cocktail met mango en limoendressing geserveerd aan 'onverwachte' eters. Het was heerlijk! Bedankt voor het recept. Groet Johanna
Die garnalen cocktail lijkt mij heerlijk
Wauw, ziet er allemaal heel lekker uit! ik ga de garnalen met de toast eens proberen te maken!
Een reactie posten