dinsdag 20 december 2011

Suggesties voor het Kerstdiner


Borrelhapjes:

Voorgerechten:
2. Pompoen-gorgonzolaflan
3. Tonijnsashimi met avocadosalade
4. Vijgen-geitenkaastaartje
5. Garnalentoast met tomatencrème
6. Verse zalmcarpaccio
7. Geitenkaasjes in pancetta op een bedje van rucola
8. Kruidenpannenkoekjes met gerookte zalm
9. Garnalencocktail met mango en limoendressing
10. Tartelettes met zalm


Soepen:
1. Italiaanse courgettesoep
2. Broccolisoep met roquefort
3. Romige bloemkoolsoep met gorgonzola
4. Tomaten-paprikasoep


Hoofdgerechten:
1. Gebakken zeebaars met gembersaus
2. In de braadslee gebakken zalm met olijven, sperziebonen, ansjovis en tomaat
3. Tournedos met Marsalasaus
4. Varkenshaas met vijgensaus
5. Geroosterde kip gevuld met couscous en pijnboompitten
6. Gebakken kabeljauw met doperwten & waterkerspuree
7. Kalfsvleesrolletjes met caponatasaus
8. Kabeljauw in pancetta gewikkeld met citroenmayonaise en asperges


Desserts:
1. Kokospannacotta met limoensiroop
2. Parfait van Tia Maria met amandelen
3. Panna cotta met in rode wijn gepocheerde vijgen
4. Crème brûlée van citroengras
5. Crème karamel
6. Frambozen tiramisu
7. Bavarois met Marsala en bitterkoekjes
8. Pavlova met chocolade en aardbeien
9. Mango panna cotta verrine
10. Yoghurtnousse met frambozen
11. Zuccotto
12. Zoete avocadomousse
13. Meringue semifreddo


Kerstcakes:
1. Certosino (Italiaanse kerstcake)
2. Italiaanse Kerstcake met noten en chocolade
3. Kerstcake met chocolade en vruchten

6 opmerkingen:

Caesar zei

Handig Caroline,
Ga ik misschien toch een toetje uitzoeken.
Kan ik die parfait bijv. van tevoren maken?
Groetjes

Caroline Brouwer zei

Hallo Ingrid,
Dat is het handige van parfait, dat kun je van tevoren maken (wel een paar dagen), alleen even op tijd ca. 15 minuten voor het serveren uit de vriezer halen, zodat het niet te hard is.
groetjes, Caroline

Cinnamon and Thyme zei

Great! Thank you for all these lovely suggestions :)!

Es zei

Wat leuk om alles even op een rijtje te zien! Kerstavond kalkoen enzo, 1ste kerstdag gourmetten (ik vind het 'prieken en prakken in een pannetje', maar goed...) en 2de kerstdag traditioneel 'Arme luis kerst' met gebakken aardappelen en wat gestoofd vlees.
Ik wens je alvast fijne kerstdagen!
PS Het recept van de broodjes komt nog, later. En natuurlijk niet 'slank'. Hoe kun je dat nu denken?
;)

Wederik zei

We hebben de hambeignets met rozemarijn, het bousin-hapje en de gebakken geitenkaasjes klaargemaakt. Allemaal gelukt !
We hebben ook de tomaten-paprika-soep gemaakt. Ze was heel lekker.
Eén vraagje : we hebben de paprika doormidden gesneden, de steel en de pitten er uit en onder de gril. Alleen de bovenkant werd zwart, de zijkanten niet. Daar konden we de schil niet af doen. Af en toe een velletje in de soep, maar dat was niet zo erg.

Caroline Brouwer zei

Hallo Wilg,
Wat leuk dat je dat allemaal hebt klaar gemaakt. Misschien had je de paprika's iets langer in de oven moeten doen. Gelukkig dat het toch lekker was!
groetjes, Caroline